Szukaj na tym blogu

czwartek, 26 stycznia 2017

Tarta z łososiem, porem, cebulą, kiełkami rzodkiewki

              Tarta z łososiem, porem, cebulą, kiełkami rzodkiewki
SKŁADNIKI:
Ciasto :
Farsz :
Pora i cebule podduszamy w garnku najlepiej na oleju kokosowym, w tym samym czasie miksujemy w misce pozostałe składniki farszu. Po zmiksowaniu mieszamy wszystko razem.
Przygotowanie :

1. Zagniatamy ciasto, owijamy je folią aluminiową i na 30 min wkładamy do lodówki.

2. Rozgrzewamy piekarnik do 190-200°C.

3. Formę do tarty smarujemy masłem i układamy w niej ciasto rozwałkowane na grubość około ½cm . Nakłuwamy ciasto widelcem. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia i obciążamy ryżem lub grochem. Pieczemy 15-20 min po czym zdejmujemy ryż/ groch i dopiekamy. Ciasto musi być upieczone przed położeniem farszu.

4. Na upieczone ciasto kładziemy łososia potem kiełki rzodkiewki i zalewamy farszem.

5. Można posypać serem mozzarella

6. Pieczemy wszystko razem około 10 minut w temperaturze 190-200°C.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz